דג אפוי במעטפה

דג אפוי במעטפה

אני מאוד אוהב להכין דג במעטפה. זו צורה מעולה להכנת דגים. קלה להכנה, מאוד בריאה והכי חשוב, ממש טעימה!אפשר להכין המון נוסחים שונים של דג במעטפה, אתם יכולים להיות יצירתיים ולהכין תערובת בכל נוסח שאתם אוהבים. אני אוהב טעמים אסייתיים, אז אתן לכם את הדוגמא הזו- 

נקצוץ לתוך קערה (קיצוץ גס)-בצל, פלפלים, למון גראס, ג׳ינג׳ר, פרוסות תפוז, שום, צ׳ילי חריף, כוסברה, סויה, שמן שומשום ושמן זית.
נערבב היטב את כל המרכיבים. נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.

על תבנית אפייה, פורסים נייר כסף ומעליו נייר אפייה, מניחים מעט מהתערובת. לוקחים דג שלם נקי. חורצים בו 3 חתכים בכל צד ומניחים על התערובת. ממלאים את בטן הדג ואת החתכים שעשינו בתערובת שלנו ומפזרים את המרכיבים גם מעל הדג.

שמים נייר אפייה נוסף ומעליו נייר כסף נוסף. מקפלים מהקצוות ומגלגלים פנימה עד שנוצרת מעין מעטפה.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות.
דגים עד 1 קילו- כ14 דקות אפייה. דגים גדולים יותר כמו לוקוס או מוסר ים, בין 20-25 דקות אפייה.

בתיאבון!

שף אור גינסברג
מתכונים של שף פרטי אור גינסברג

דג אפוי במעטפה
5 (100%) 1 vote