מתכון קל לדניס

דניס אקווה פאצה

מתכוני דגים של שף אור גינסברג
מתכון לדניס עם רוטב ים תיכוני קל וטעים, עם קצת אוזו לחימום האוירה 🙂

כמות: 2 מנות.זמן הכנה: 10 דקות.

מצרכים

2 יח’ דג דניס (4 פילטים) מפולטים ,ונקיים מעצמות וקוצים

50 גרם חמאה

3 שיני שום מעוכות

3 ענפי תימין

100 מ”ל ערק

4 פילטים של אנשובי (אורטיז)

1 פלפל חריף קטן חתוך לטבעות

10 עגבניות שרי

זיתים טאסוס מגולען

50 מ”ל שמן זית

12 יח’ צלפים

חופן עלי בזיליקום ופטרוזיליה

אופן ההכנה

מעט שמן זית על מחבת חמה. צורבים את הדג על אש בינונית, רק על הצד של העור עד שמשחים.

מניחים על נייר אפייה עם העור למעלה, מכניסים לתנור על 200 מעלות ל-3 דקות.

טיפ: אפשר לפזר על נייר האפייה לדוגמה  שמן זית ,תימין שום פרוסות לימון ,למון גראס , פלפל חריף או כל עשב תבלין שאוהבים.

בזמן שהדג בתנור על אותה מחבת שצרבנו את הדגים, צורבים על אש גבוהה את העגבניות, השום, פלפל, זיתים ,צלפים ואנשובי. לאחר מכן מוסיפים את הערק ומדליקים.

לאחר שכבתה הלהבה מועכים את העגבניות בעזרת מזלג או מועך פירה.

מוסיפים מלח, פלפל, חמאה, פטרוזיליה ובזיליקום ומורידים מהאש.

שופכים על פילה הדג את הרוטב. מגישים עם פרוסת לחם או חלה (אסור לרוטב הזה להתבזבז).

מתכון קל לדניס
5 (100%) 1 vote

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *