בלוני מים אכילים

 

המעבדה של אור – בלוני מים אכילים

הפעם בתכנית מנת הבית של רשת, פז רוזינזון ואני מתארחים במעבדה של דר’ סרחיו “טקסטורות” ומיכנים בלוני מים אכילים.

קל להכנה, כיף גם עם הילדים בקיץ, ויכול להתאים גם למסיבות קוקטייל.

צפו בקטע המלא מתוך התכנית ומייד אחריו-

מתכון לבלון מים אכיל של וודקה עם אבטיח, שממש יעשה את ההצגה לאורחים במסיבה הבאה שלכם.

מתכון לבלון מים אלכוהולי – צ’ייסר וודקה אבטיח

הכדורים המתפוצצים שיוצאים בסוף הם בעצם ספרה. וזה תהליך שקורה בגלל ריאקציה בין חומר שנקרא אלגינט לבין סידן. אפשר להכין את הספרות מכל משקה וכל שילוב שאתם אוהבים. צריך רק לשמור על מינון נכון של אלכוהול על מנת שהבלון יקפא.
מתכונים אור גינסברג
מצרכים:
בלוני מים
100 מ”ל אבטיח טחון ומסונן לנוזל צלול
50 מ”ל וודקה
15 מ”ל מיץ ליים
5 גר’ סידן
*אפשר להוסיף מי סוכר לפי הטעם

מערבבים את כל המרכיבים עד להתמוססות הסידן בנוזל.
מעבירים לסקוויזר וממלאים בלון מים. כדאי למלא כמות שתהיה בגודל ביס. לאחר מכן מקפיאים את הבלונים.

מכינים אמבטיית אלגינט:
1 ליטר מים מינרליים- מי עדן
10 גר’ אלגינט

טוחנים עם בלנדר מוט עד שהאבקה נטמעת במים ונותנים לתמיסה לנוח כמה שעות.
כשהבלון קפוא, מקלפים את הבלון ומכניסים את הכדורים לאמבטיית אלגינט. הופכים את הכדורים בנוזל כדי שיהיו מכוסים בתמיסה ומעבירים למים פושרים רגילים.
ככל שהבלון יהיה יותר זמן בתערובת כך הקרום יהיה גדול יותר ועמיד יותר.
מגישים בכוס מרטיני עם מעט וודקה וקישוט של נענע.

בלוני מים אכילים
5 (100%) 2 votes